Nejčastějším využitím hořčičných semen je výroba hořčice (ve světě existuje nespočet variant ze semen mletých i nahrubo drcených). Hořčice má ostrou chuť a čpavou vůni. Celého semena hořčice se používá při konzervaci zeleniny - zelí, červené řepy, okurek, hub, při konzervaci ryb. Mletá se používá do směsí koření a na dochucení masa při nakládání a grilování.
zobrazit víceHořčičné semínko
Pochází pravděpodobně z jižní Evropy a dnes je pěstovaná téměř ve všech zemích s mírným klimatem. Nejčastějším využitím hořčičných semen je výroba hořčice (ve světě existuje nespočet variant ze semen mletých i nahrubo drcených). Hořčice má ostrou chuť a čpavou vůni. Celého semena hořčice se používá při konzervaci zeleniny - zelí, červené řepy, okurek, hub, při konzervaci ryb. Celá hořčice se může rozpálit v horkém oleji, čímž dostane lahodnou oříškovou chuť. Mletá se používá do směsí koření a na dochucení masa při nakládání a grilování. Hořčičné semínko Reny je oblíbená v indické kuchyni nebo německé kuchyni i středomořské. Hořčičné semínko je odpradávna známé koření z jednoleté hořčice , která se pěstuje v České republice. Je oblíbené nejenom u milovníků zdravé výživy jako zdroj vitamínů, minerálních látek a dalších živin. Hořčice bílá je jemná nasládlá chuť a zároveň je jemně kořeněná. Dává se do omáček, k rybám, do marinád, a při zavařování.