reny@renykoreni.cz
+420 777 662 954 (po-pá 9.00-20.00)

Košík

Košík je prázdný

Košík

0 Kč

Česneková pasta 10% soli

kód zboží: Čeneková pasta 10% sůl 720ml

Česneková pasta s 10% obsahem soli je praktická a snadno použitelná přísada do kuchyně. Má jemnou konzistenci a zachovává přirozenou chuť česneku.

zobrazit více
Dostupnost: Skladem v e-shopu

Hmotnost

Cena celkem: 120 Kč

Česneková pasta 10% sůl 720ml

Česneková pasta s 10% obsahem soli je univerzální dochucovadlo, které zachovává intenzivní chuť česneku v praktické formě. Díky jemné konzistenci se snadno zapracovává do pokrmů a rovnoměrně se rozpouští v omáčkách, polévkách, marinádách i dresincích.

Obsažená sůl pomáhá prodloužit trvanlivost pasty a zároveň zvýrazňuje její přirozenou chuť. Produkt je balen v praktickém obalu, který umožňuje snadné dávkování a skladování. Vhodná pro domácí i profesionální kuchyni.

 

Kuřecí steaky s česnekovou pastou (10 % soli)

Čas přípravy: 10 minut
Doba marinování: 30 minut
Doba grilování: 15 minut
Porce: 4 osoby

Ingredience: 4 kuřecí prsa nebo stehna bez kosti, 2 lžíce česnekové pasty s 10% obsahem soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička mleté sladké papriky (nebo uzené papriky), ½ lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sušeného oregana nebo tymiánu, ½ lžičky medu (volitelné pro jemnější chuť)


Postup:

  1. Příprava marinády

V misce smíchej česnekovou pastu, olivový olej, citronovou šťávu, papriku, pepř, oregano a med.

Přidej kuřecí maso a důkladně ho potřísni marinádou ze všech stran.

Nech marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc.

  1. Grilování nebo smažení

Předehřej gril nebo pánev na střední teplotu.

Griluj kuřecí maso 6–7 minut z každé strany, dokud není propečené.

Pokud používáš teploměr, vnitřní teplota by měla dosáhnout 75 °C.

  1. Servírování

Nech maso 5 minut odpočinout a podávej s grilovanou zeleninou, rýží nebo opečenými bramborami.

Skvěle se hodí jogurtový dip s bylinkami.


Tipy: Pro extra křupavou kůrku můžeš maso před pečením lehce posypat škrobem. Chceš pikantní variantu? Přidej špetku chilli nebo kajenského pepře. Pečení v troubě? Peč na 200 °C asi 20 minut, v polovině otoč.

Vhodné pro

Typ použití: Do guláše, Koření do polévky, Na pánev, Na pečení

Hodnocení zákazníků

Zatím nikdo nehodnotil! Buďte první kdo přidá hodnocení
  • Koření výráběné v Česku
  • Tradice 15 let
  • Ocenění Zlatý klas
  • Expedice do 48 hodin