Česneková pasta s 10% obsahem soli je praktická a snadno použitelná přísada do kuchyně. Má jemnou konzistenci a zachovává přirozenou chuť česneku.
zobrazit víceČesneková pasta 10% sůl 720ml
Česneková pasta s 10% obsahem soli je univerzální dochucovadlo, které zachovává intenzivní chuť česneku v praktické formě. Díky jemné konzistenci se snadno zapracovává do pokrmů a rovnoměrně se rozpouští v omáčkách, polévkách, marinádách i dresincích.
Obsažená sůl pomáhá prodloužit trvanlivost pasty a zároveň zvýrazňuje její přirozenou chuť. Produkt je balen v praktickém obalu, který umožňuje snadné dávkování a skladování. Vhodná pro domácí i profesionální kuchyni.
Kuřecí steaky s česnekovou pastou (10 % soli)
Čas přípravy: 10 minut
Doba marinování: 30 minut
Doba grilování: 15 minut
Porce: 4 osoby
Ingredience: 4 kuřecí prsa nebo stehna bez kosti, 2 lžíce česnekové pasty s 10% obsahem soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička mleté sladké papriky (nebo uzené papriky), ½ lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sušeného oregana nebo tymiánu, ½ lžičky medu (volitelné pro jemnější chuť)
Postup:
V misce smíchej česnekovou pastu, olivový olej, citronovou šťávu, papriku, pepř, oregano a med.
Přidej kuřecí maso a důkladně ho potřísni marinádou ze všech stran.
Nech marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc.
Předehřej gril nebo pánev na střední teplotu.
Griluj kuřecí maso 6–7 minut z každé strany, dokud není propečené.
Pokud používáš teploměr, vnitřní teplota by měla dosáhnout 75 °C.
Nech maso 5 minut odpočinout a podávej s grilovanou zeleninou, rýží nebo opečenými bramborami.
Skvěle se hodí jogurtový dip s bylinkami.
Tipy: Pro extra křupavou kůrku můžeš maso před pečením lehce posypat škrobem. Chceš pikantní variantu? Přidej špetku chilli nebo kajenského pepře. Pečení v troubě? Peč na 200 °C asi 20 minut, v polovině otoč.
Typ použití: | Do guláše, Koření do polévky, Na pánev, Na pečení |