Cejlonská skořice - Pravá skořice s jemnou a sladkou chutí, ideální pro pečení a vaření.
zobrazit víceCejlonská skořice je vysoce kvalitní koření, které pochází z kůry stromu Cinnamomum verum, původem ze Srí Lanky. Tato pravá skořice je známá svou jemnou a sladkou chutí, která je méně ostrá než u běžné kasie. Je ideální pro použití v různých sladkých i slaných pokrmech, včetně pečení, dezertů, nápojů a omáček.
Cejlonská skořice se hojně používá v kuchyni pro svou vynikající chuť a aroma. Je perfektní pro použití v pečivu, kaších, smoothies nebo jako aromatický doplněk do čajů a kávy. Stačí ji přidat do vašich oblíbených receptů a vychutnat si její jedinečnou chuť a vůni.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 nám nedovoluje informovat vás o účincích tohoto koření na váš organismus. Informace o jeho působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu nebo v herbáři.
Vyzkoušejte cejlonskou skořici od Renykoreni.cz a obohaťte své pokrmy o autentickou chuť a aroma tohoto vynikajícího koření.
Je to stálezelený strom původem ze Srí Lanky (Cejlon) Skořice je vlastně kůra, která se suší a balí do svitků. Plantáže skořicovníku jsou již také na Jávě, v Indii a na Sychelách. Pozor na to, abychom si nepletli skořici se skořici pravou Cejlonskou se skořicí „ !!!“ která je bohužel běžně na trhu označována mylně jako cejlonská.Jak je od sebe poznáme? Zatímco u čínské skořice se sbírá celá vrchní kůra, u cejlonské skořice se vrchní část kůry sloupne a sbírá se tenoučká vrstva vnitřní kůry. Plátky se skládají na sebe a až ty tvoří smotek pravé skořice. Ta pak z profilu vypadá trochu jako doutník. Jednotlivé vrstvičky jde lehce oddělit rukou
Je hlavně důležité si uvědomit, že neplatí, že čím víc skořice, tím lépe. Optimální denní dávka bývá kolem 3 gramů. Je to množství menší než čajová lžička – optimální množství, vhodné na větší sklenici.
Účinek skořice je posílen společně s medem – jsou to dvě složky, které se navzájem podporují.
Typ použití: | Do sladkých pokrmů, Orient kuchyně |