Skořice mletá je aromatické koření s jemně sladkou a kořenitou chutí. Používá se pro dochucení sladkých pokrmů, dezertů, nápojů a slaných jídel, zejména v pečení a vaření.
zobrazit víceSkořice mletá Reny
Skořice mletá se získává ze sušené kůry skořicovníku, rostliny pocházející z Asie. Její chuť je sladce kořenitá s jemným nádechem exotiky, díky čemuž se často přidává do pečiva, dezertů, horkých nápojů, ale také do kořeněných pokrmů, omáček a marinád. Skořice je známá pro své intenzivní aroma, které je oblíbené v kuchyních po celém světě, zejména v zimních měsících.
Aromatická kůra stálezelených tropických stromů se od nepaměti jako oblíbené, voňavé a často používané koření. Léčivo jako takové je aromatická přísada do nápojů ,směsí a vůně v obydlí byla známa i starým Egypťanům. Obyvatelé ze starých časů kůru loupala z planě rostoucích stromů, ale postupně se začaly vysazovat plantáže stromů skořicovníků, jejichž nenápadné květy vydávají zvláštní jemnou ale příjemnou vůni. Velmi dobře je známý a také kvalitnější skořicovník cejlonský. . Celá nebo mletá skořice jako koření má hlavní využití zejména při přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků, při zavařování ovoce, v likérnictví, ale i v parfumérii a v domácnosti na okrasu i vůni.
Typ použití: | Do sladkých pokrmů, Na pečení |