Bobkový list pro dochucení polévek, omáček, marinád a dalších pokrmů.
zobrazit víceBobkový list (Laurus nobilis)
Bobkový list, také známý jako vavřín, je aromatická bylinka široce používaná v mnoha kuchyních po celém světě. Je známý svou intenzivní vůní a jemnou, kořenitou chutí, která dodává hloubku a komplexnost polévkám, omáčkám, marinádám a mnoha dalším pokrmům. Bobkový list je nepostradatelnou součástí tradičních receptů jako jsou vývary, dušené maso a konzervace zeleniny.
Bobkový list je také ideální pro pomalé vaření, kde se jeho chuť postupně uvolňuje do pokrmu a zajišťuje tak rovnoměrnou a bohatou chuť. Používá se celý a obvykle se před podáváním pokrmu odstraní. Jeho použití je velmi všestranné - od klasické české kuchyně až po exotické pokrmy středomořské a asijské kuchyně.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 nám nedovoluje informovat vás o účincích této bylinky na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu nebo v herbáři.
Vyzkoušejte bobkový list od Renykoreni.cz a dodejte svým pokrmům nezaměnitelnou chuť a vůni.
Dušené hovězí na bobkovém listu
Příprava: 15 minut
Vaření: 2 hodiny
Porce: 4
Ingredience:
600 g hovězího masa (plec nebo kližka)
2 lžíce olivového oleje
2 cibule (nakrájené na kostičky)
3 stroužky česneku (nasekané)
2 mrkve (nakrájené na kolečka)
1 řapíkatý celer (nakrájený na kostičky)
500 ml hovězího vývaru
250 ml červeného vína
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Typ použití: | Do guláše, Koření do polévky, Do mletého masa, Na pečení, Orient kuchyně, Na zvěřinu |