Příprava slepičí polévky
Jednu malou slepici, mrkvičku a petrželku. Slepičku pořádně očistíme a zbavíme brků. Velmi dobře ji omyjeme a osušíme. Slepici vložíme do středně velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, dáme asi takovou menší neoloupanou cibuli a přidáme 1,5l – 2,5 l vody. Slepici vaříme na mírném ohni asi 2 - 3 hodinky, než bude měkká. Přidáváme Jowišanku a přidáme sůl. Vynikne tím chuť masa. Dle potřeby přiléváme vodu. Opucujeme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici. Ve vývaru ji povaříme ještě cirka půl hodiny dokud zeleninka změkne. Pak ji vyndáme a pokrájíme na kostičky. Cibuli vytáhneme a také pokrájíme. Slepička, která se téměř rozpadá, vytáhneme z vývaru. Vývar scedíme. Když ho budete vařit tímto stylem, zůstane krásně čirý. V jiném hrnci si uvaříme nudle, které scedíme. Ze slepice obereme maso, podle potřeby ho nakrájíme a vrátíme do vývaru k zelenině. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do vývaru, podle chuti ještě osolíme a povaříme asi 5 minut. Domácí slepičí vývar podáváme s nudlemi a sypeme čerstvým pórkem.
Potřebujeme jednu až dvě cibule, jeden celer velikosti cibule, jeden svazeček porku, dvě mrkve, jedna petržel, a jedna slepička.