Slepičí vývar můžeme použít i na čiré polévky, krémové polévky, zadělávané polévky atd
zobrazit víceSlepičí vývar Reny
Na vývar ze slepice potřebujeme 1 slepici, 2,5l vody, 50g mrkve, 50g kořeněné petržele, 40g celeru, trochu kapusty, 1 cibule, 5 kuliček koriandru, 5 kuliček nového koření, nudle domácí, 2 listy bobkového listu, sůl nejlépe himálajskou Renykoření.
Očistěnou a vykuchanou slepici rozčtvrtíme , omyjeme a vložíme do hrnce z 2,5 l vody. Osolíme a zaděláme pokličkou a vaříme nejméně 2 hodiny. Pak přidáme zeleninu a vnitřnosti a vaříme minimálně ještě 45 minut. Měkkou slepici vyděláme z hrnce. Přecedíme a zeleninu nakrájíme na kousky. Vývar můžeme použít i na čiré polévky, krémové polévky, zadělávané polévky atd. Přibližně polévka trvá její úprava cirka 3 hodiny