Piri Piri koření je pikantní směs inspirovaná africkou a portugalskou kuchyní, ideální pro dochucení masa, ryb a omáček.
zobrazit vícePiri Piri koření bez glutamánu
Piri Piri koření je aromatická směs pocházející z africké a portugalské kuchyně, známá svou pikantní chutí. Obsahuje kombinaci chilli papriček, česneku, cibule, papriky, pepře a dalších bylin, které dodávají pokrmům výraznou a ostrou chuť. Tato směs je ideální pro marinování masa, dochucení ryb, omáček či zeleninových pokrmů. Piri Piri koření je oblíbené zejména při grilování, kde dodává jídlům autentický a exotický nádech. Jeho použití je všestranné a dokáže obohatit chuť mnoha pokrmů. Je mírně ostrá směs a používá se především na dochucení různých pochutin. Tato směs je oblíbená v Mosambiku , plným názvem Mosambická republika, nachází se v jihovýchodní Africe. Piri Piri moc dobře zvýrazní chuť masíčka i omáček, či nakládaných různých druhů masa. Je to směs hrubší a barvu má červenozelenou. Také tohle koření se především dá na grilování, pečení, dušení, různých druhů masa. Má příjemnou mírně pikantní chuť a proto se hodí i do omáček a marinád.
Složení: Sůl do 29%, cibule, chilli, česnek, paprika, černý pepř, zelený pepř, petržel, medvědí česnek.
Může obsahovat stopy celeru, sezamu, hořčice.
Typ použití: | Do mletého masa, Karbenátky, Na grilování, Na marinování, Na minutky, Na rožnění, Na zapekání |