Směs koření určená především k přípravě masitých jídel, loveckých i zvěřinových gulášů.
zobrazit více
Loveské gulášové koření Reny
Směs koření určená především k přípravě masitých jídel, loveckých i zvěřinových gulášů.
Složení: sůl 38%, cibule, paprika sladká i pálivá, tymián, rozmarýn, česnek, jalovec, pepř mletý 100%, řepkový olej, nové koření, paprikový extrakt.
Může obsahovat stopy celeru, hořčice
Příprava na lovecký guláš Reny
600g masa dančího, jeleního, srnčího, kančího, mufloního atd, 100g slaniny,lovecké gulášové koření, 300g čerstvé cibule, paprika 160ASTA Reny, mletý černý pepř 100% reny, ocet, bobkový list Reny, majoránka, čerstvý česnek, sůl, hladká mouka asi 20g, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1dl bílého vína, petrželka nať, vývar na podlévání.
Opláchneme očistěné maso ve vlažné vodě, nakrájíme na kostečky a decentně osolíme. Slaninku krájíme na drobné kostičky, a potom nasypeme cibulku nakrájenou na drobno a osmažíme dohromady a přidáme k ní připravené maso a rychle ze všech stran opečeme.
Přidáme papriku a také ostatní koření, rozetřený česnek, ocet, rajčatový protlak a za stálého podlévání vývarem mícháme a dusíme, až je maso na lovecký guláš poloměkoučké. Přidáme šťávu necháme vysmahnout a zbylou šťávu s tukem zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme lovecké gulášové koření, víno a vaříme tak dlouho, až je maso měkké. Hotový lovecký guláš podle potřeby můžeme přisolit a jednotlivé porce sypeme drobně sekanou zelenou petrželkou.
Jako přílohu podáváme vařené brambory, špekové knedlíky, chléb nebo bílé pečivo.
Typ použití: | Do mletého masa, Do omáček, Do guláše |