Tato kořenící směs je vhodná především k přípravě karbanátků nebo pečené sekané. Hodí se do všech mletých masových směsí. Dodává masu výraznou chuť. Je také vhodným doplňkem do omáček na špagety
zobrazit víceKoření na karbanátky i mletá masa
V jiných krajích je připravují prakticky stejně jako u nás, tedy mleté hovězí či vepřové maso s vajíčkem a strouhankou. Mohou být mleté kuličky připravují z telecího masa nebo ryb. Mohou být i známá svými obalovanými karbenátkami z jehničího masa a pokud se posuneme ještě mnohem dál na východ, narazíme např. v Indonésii na bramborový karbanátek do kterého se též někdy přidává hovězí maso.
Složení: sůl 45%, kmín, cibule, pepř černý, paprika červená sladká, červená paprika pálivá, glutamán sodný, majoránka, koriandr, česnek, nové koření.
Obsahovat může stopy hořčice, celeru sezamu i jiných.
Typ použití: | Do mletého masa, Karbenátky, kebab, Na grilování, Na ryby, Na špízy |