Kari koření bez soli - Aromatická směs koření bez přidané soli pro dochucení indických a asijských pokrmů. Ideální pro zdravé vaření s bohatou chutí.
zobrazit víceKari Reny bez soli (CURRY RENY BEZ SOLI) Bez glutamánu
Kari koření bez soli - Aromatická směs pro zdravé a chutné pokrmy
Kari koření bez soli je pečlivě namíchaná směs, která dodává pokrmům jedinečnou a komplexní chuť, aniž by obsahovala přidanou sůl. Tato směs je inspirována tradičními indickými a asijskými recepty a je ideální pro přípravu kari, omáček, dušených pokrmů, polévek a marinád. Kari koření bez soli obsahuje různé druhy koření, jako je kurkuma, koriandr, kmín, zázvor, česnek a další, které dohromady vytvářejí bohatou a aromatickou chuť. S kari kořením bez soli můžete snadno připravit autentické a zdravé pokrmy, které zaujmou všechny milovníky exotických chutí.
Klíčové vlastnosti:
Složení: Směs koření, obsahující kurkumu, koriandr, kmín, zázvor, česnek a další.
Návod na použití: Přidejte kari koření bez soli do svého pokrmu během vaření podle chuti. Doporučujeme začínat s menším množstvím a postupně přidávat, aby byla dosažena požadovaná intenzita chuti.
Je příjemná kořenící směs, používaná v indické, thajské, indonéské, čínské a vůbec mezinárodní kuchyni a jiných. Směsí je mnoho typů - od ostrých po méně ostré, často z 15 i více druhů koření atd. Karí znamená i pokrm silně kořeněná směs masa, zeleniny, nebo obojího. Hlavně používáme je do masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do květákové a pórkové polévky, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby a jiných. Anglický nepálivý typ karí s největším podílem kurkumy, je to přizpůsobené anglické kuchyni. Při přípravě rýže, na těstoviny a luštěniny, do omáček, polévek, salátů, ale i při dušení či smažení zeleniny, masa, ryb a jiných podobných pokrmů.
Obsahuje : O% sůl, kurkuma, koriandr, hořčice, chilli, pískavice, česnek, zelené byliny .
Kari koření je směs bylinek, která pochází z Indického subkontinentu. Je velmi oblíbená také u nás, a to i vzhledem ke skutečnosti, že mísí příjemné s užitečným.
Kari (curry) je považováno za tradiční indický pokrm, ačkoli původně pochází od Tamilonů , což jsou tedy lidé, kteří žili na Indickém subkontinentu před příchodem Indoevropanů. Jedná se o kousky masa a zeleniny v husté omáčce. K dochucování přitom byla používána směs koření. Právě její znalost dovezli Britové na evropský kontinent a pojmenovali ji poněkud nepřesně „kari koření“. V každém případě se složením podobné směsi garam masala. Existují ovšem i další podobné vlastnosti. Obě koření jsou kupříkladu nejen výtečné pro použití v kuchyni, ale mají zároveň zajímavé účinky na lidské zdraví!
Směs má obsahovat a nejdůležitější složkou je kurkuma, ale patří sem i kardamom, koriander, římský kmín, pepř, zázvor, skořice, bazalka, česnek, pískavice nebo chilli. Některé z těchto složek ovšem často chybí, a naopak se objevují i další.
Vzhledem k pestrému složení, obsahuje toto koření velké množství účinných látek. Hlavní složkou je ovšem kurkuma, proto obsahuje hodně kurkuminu, který disponuje mnoha zajímavými účinky na lidské tělo. Toto koření je ovšem daleko prospěšnější. Pokud tedy doposud kari koření příliš nepoužíváte, přemýšlejte o změně.
Koření kari má typicky žlutou barvu a specifickou chuť, která je hořce pálivá. Někteří lidé si na něj tedy nejprve potřebují zvyknout. Ze začátku proto doporučujeme používat obezřetně. Kari je samozřejmě součástí indických receptů a vůbec jihoasijské kuchyně. Můžete jej ale přidat i do mnoha dalších pokrmů. Hodí se totiž k různým druhům masa, tofu i zeleninovým pokrmúm, do omáček a polévek , případně k dochucovánírůzných salátůa rýže. Využití je zkrátka velmi pestré a určitě přijdete i na další uplatnění.
Směs jako takovou si samozřejmě lze jednoduše koupit. Aktuálně ji ostatně máte k dispozici v mnoha variantách. Takže můžete hledat tu, která vám bude chuťově vyhovovat nejvíce. V ČR jej seženete na každém rohu, protože se stalo velmi oblíbenou kuchyňskou ingrediencí s nádechem exotiky. I doma si ale můžete připravit směs, která bude navíc blízká té původní. Můžete využít jednoduše náš receptkoření kari (curry). Stačí smíchat 80 g kurkumy, 60 g koriandru, 50 g kardamomu, 30 g římského kmínu a pískavice řecké seno, 10 g pepře a 2,5 g mletého chilli.
Pálivé papričky se sice původně do směsi nepřidávaly, později se však staly její součástí, ačkoli se v různých částech světa používají v různém množství. Pokud vám tedy příliš nevyhovují pálivější pokrmy, budete si muset při použití této směsi dát pozor, protože některé směsi vám s největší pravděpodobností vyhovovat nebudou.
Typ použití: | Na grilování, Na pečení, Na zvěřinu, Do mletého masa, Orient kuchyně |